Editie 2021

Dit jaar in het teken van “The British Invasion”.

Op 29 oktober aanstaande organiseert de Stichting Reünieconcert Heerenveen als vanouds haar evenement bij het Abe Lenstra Stadion. Dit jaar zal dat volledig in het teken staan van de bands die in Groot Brittannië na The Beatles en The Rolling Stones aan de weg timmerden.

In de jaren 1964 tot bijna 1970 dook in Amerika de benaming “The British Invasion” op. De muziekmarkt en de hitlijsten werden er door gedomineerd. Omdat de generatie die deze muziek nog kent langzaamaan verdwijnt wil men op het Reünieconcert die andere bands in de schijnwerpers zetten. Daarom is er volop aandacht voor de muziek van The Kinks, The Who, The Small Faces, The Animals, The Hollies en andere bekende muziek uit die jaren.

Van deze bands zullen er tributebands optreden. Elke maand vanaf mei gaan we er een presenteren en deze maand zijn dat The Outtakes uit Groningen die onder meer de muziek van the Small Faces zullen vertolken.
Toetsenist Dicky Gilbers zal met zijn karakteristieke stem het geluid van vooral Steve Marriott benaderen. De begenadigde zanger van the Small Faces, met zijn soulvolle stem, was in de beginjaren `60 met Ronny Lane, Kenney Jones en Jimmy Winston een rolmodel voor vele jongeren in de U.K. en de fans droegen moderne kleding en werden als Mods betiteld.

De jongerencultuur ontstond en met hits als Sha la la la lee, Here Come The Nice, All Or Nothing, Itchycoo Park, Tin Soldier, The Universal en vooral Lazy Sunday stonden ze danig in de belangstelling.
Andrew Loog Oldham, manager van de Stones, wilde Mick Jagger vervangen door Steve Marriott maar de andere bandleden blokkeerden dit.
Om en nabij 1966 speelden the Small Faces in Assen en Coos Grevelink, gitarist van the Outtakes verzorgde het geluid van de band. Het kon dan ook niet missen dat dit repertoire onderdeel werd van hun songlist. Met Harrie Groenewold op drums en Ger Warink op bas en zang wordt de band “The Outtakes”gecomplementeerd.

Wie The Who, The Animals, The Kinks en The Hollies gaan doen wordt nader bekend gemaakt.

Het concert zal vanaf 20.00 uur aanvangen. Of er specifieke corona-regels komen hangt af van de komende tijd. Met de gemeente zal t.z.t. nader overlegd worden omtrent aanvullende maatregelen.

Vriendelijke groet, het RC bestuur.